Skip to Content

Ce Înseamnă Când Visezi Morții Din Familie

Care este semnificaţia viselor în care apar morții din familie?

Introducere

Interpretarea unui vis în care ne-a apărut o persoană decedată din familie depinde de starea de spirit, dar și de întreaga experiență de viață a fiecăruia dintre noi, aceasta fiind o experiență extrem de personală.

Semnificația unui astfel de vis depinde într-o mare măsură și de natura relației pe care noi am avut-o cu defunctul.

Ne pot vizita morții în visele noastre?ce înseamnă când visezi morți vii

Deseori avem vise în care ne apar persoane decedate care au făcut parte din familie.

Dacă reușim să ne amintim astfel de vise, vom rămâne cu sentimentul că acea persoană ne-a vizitat din lumea de dincolo.

Există posibilitatea să experimentăm prezența persoanelor dragi care ne-au apărut în vis și chiar să interacționăm cu ele verbal într-un mod aproape real.

Chiar dacă nu există nicio dovadă care să ateste prezența raiului, iadului sau a oricărei forme de viață de apoi, atunci când experimentăm un astfel de vis putem avea convingerea că există viață și după moarte.

Există câteva posibile explicații ale viselor în care ne apare cineva care nu mai este printre noi.

Ce Înseamnă Când Visezi Morții Din Familie:ce inseamna cand visezi un mort

Procesarea durerii

Cel mai obișnuit motiv pentru care am putea visa o persoană decedată se datorează faptului că noi încercăm să procesăm sentimentele pe care le avem față de această persoană, iar de multe ori reușim astfel să ne eliberăm de emoții pe care nu am putut să le împărtășim în perioada în care acea persoană era încă alături de noi.

Astfel de vise apar deoarece gândurile și trăirile din subconștient ies oarecum la suprafață în timpul somnului, în perioadele în care creierul nostru ajunge să fie ceva mai activ.

Potrivit renumitului psihoterapeut Sigmund Freud, visele sunt modul nostru subconștient de a ne îndeplini dorințele.

Informațiile pe care le stocăm în mintea noastră pe parcursul zilei se reflectă astfel în visele noastre.

Dacă ne gândim mult la o persoană dragă pentru că ne lipsește, s-ar putea să ajungem să o visăm.

Dacă această persoană a decedat recent lăsându-ne cu un gol imens, care ne provoacă durere în suflet, mintea noastră ar putea încerca să umple acel gol și să ne facă durerea suportabilă prin astfel de vise.

Ne confruntăm cu o despărțire, cu sfârșitul unei relațiice înseamnă când visezi morți vii

Moartea, în multe culturi, reprezintă sfârșitul unei perioade, dar și începutul unui nou drum către ceva mai bun.

Din punct de vedere emoțional, trecerea în neființă a unei persoane dragi este destul de similară cu despărțirea de o persoană față de care am avut sentimente puternice.

Fie că avem un copil care a decis să apuce calea pribegiei și să-și trăiască viața la mii de kilometri distanță, fie că partenerul de viață a decis că i-ar fi mai bine fără noi, vom simți aceleași trăiri ca și în cazul în care persoane la fel de apropiate au decedat.

Această similitudine ne poate face să visăm persoane decedate de la care ne luăm la revedere sau cu care interacționăm în fel și chip.

Simțim nevoia ca defunctul să ne îndrumece inseamna cand visezi un mort

Dacă am depins de decedat pentru îndrumare, s-ar putea să ajungem să-l visăm, mai ales dacă ne confruntăm cu o decizie greu de luat sau cu orice altă situație în care ne-ar prinde bine niște sfaturi sau încurajări pe care acea persoană ni le-ar fi acordat dacă ar fi fost printre noi.

Gândindu-ne la sfatul pe care acea persoană ni l-ar fi dat într-o situație asemănătoare, luând în considerare felul în care acea persoană ar fi procedat dacă s-ar fi aflat în postura noastră, s-ar putea ca acea persoană să ne apară în vis pentru a ne acorda sfaturile și încurajările de care avem nevoie, mai ales dacă ne raportăm la acea persoană ca la un mentor care ne-ar putea ghida prin labirintul vieții.

În timpul somnului, mintea noastră ar putea să încerce să găsească rezolvări unor probleme cu ajutorul acelor persoane care ne-ar fi ajutat în cazul în care ar mai fi fost în viață, generând vise în care acestea ne apar și de multe ori chiar par a ne da rezolvarea mult dorită.

Citește și: Dacă visezi un șarpe care îți înconjoară corpul și te mușcă

Poate fi un semn că trebuie să tindem spre regăsirea echilibrului în viațăcand visezi mortii

De multe ori o astfel de vizită în vis a unei persoane dragi care nu mai este printre noi ne poate marca puternic și ne poate face să realizăm că nu am știut să apreciem timpul în care acea persoană a făcut parte din viața noastră.

Astfel vom fi determinați să apreciem mai mult ceea ce avem în prezent și să realizăm că timpul este scurt și că trebuie să profităm de el cât mai eficient cu putință.

Un astfel de vis ne poate determina să ne facem un bilanț al întregii noastre vieți și să realizăm că am pierdut prea mult timp cu lucruri mărunte și frivole, fără a acorda timp suficient celor dragi.

Trebuie să vedem ce am putea schimba în propria noastră viață astfel încât să găsim un echilibru între timpul petrecut la muncă sau cu activități ce țin de propria persoană, și atenția acordată celor dragi care se află în prezent alături de noi, pentru că altfel va trebui să ne confruntăm cu regretul că nu am fost alături de cei dragi atât de mult cât ar fi meritat.

Visul în care ne apare o persoană din familie care este decedată ar putea fi și un avertisment.

Există posibilitatea să realizăm în subconștient că o situație dificilă ne pândește după colț.

Pentru a face față unei astfel de încercări simțim nevoia de a avea persoana respectivă alături de noi, chiar dacă nu se mai află printre cei vii, mintea noastră o poate readuce alături de noi în timpul visului.

Citește și: Care ar pute fi semnificațiile unui accident de mașina într-un vis?

Poate că suntem pe drumul cel bunce înseamnă când visezi pe cineva mort

Atunci când visăm o persoană decedată care ne-a fost apropiată, dar aceasta ne apare în vis fericită, înseamnă că am reușit să împărtășim cu ea un eveniment fericit din propria noastră viață, așa cum am fi făcut-o dacă acea persoană ar mai fi fost în viață.

Ce înseamnă când visezi o persoană decedată?ce inseamna cand visezi pe cineva mort

Procesarea emoțiilor copleșitoare care vin odată cu pierderea unei persoane dragi poate fi dificilă.

Văzând această persoană în vise, putem avea parte de un sentiment de eliberare.

Cu toate acestea, câteodată, astfel de persoane ne apar în ipostaze ce ne pun pe gânduri și ne lasă puțin confuzi, făcându-ne să ne schimbăm anumite decizii din viața de zi cu zi.

Citește și: Ce înseamnă când visezi sânge menstrual?